Mitä tapahtuu, kun soittaa 80-luvulla ostettujen pelimanuaalien palvelunumeroihin?

26.11.2013

Joskus esihistorian hämärissä ja dinosaurusten valtakaudella elettiin vielä aikaa, jolloin sähköposti ei ollut käytettävissä ja kommunikointi erilaisissa ongelmatilanteissa piti hoitaa veivattavan lankapuhelimen välityksellä. RDBK-sivuston toimittaja päätti ottaa selvää mitä tapahtuu, kun soittaa ikivanhoista pelimanuaaleista löytyviin palvelunumeroihin.  Vanhimmat pelimanuaaleista olivat vuodelta 1989, kun taas uusin oli painettu vuonna 1999.

Joistakin puhelinnumeroista kuului odotusmusiikkia, kun taas toisista numeroista ei kuulunut signaalia enää lainkaan. Hasbro Interactiven julkaiseman Worms Armageddon -pelin numeroon soittaessa puhelu yhdistyi linjalle, joka ilmoittaa soittajan saaneen ”ilmaisen risteilyn ainoastaan käsittelykuluineen, jotka ovat 59 dollaria per henkilö.”

Activisionin vuonna 1997 julkaiseman Quake II -pelin manuaalin palvelunumeroon soittaessa puhelu menee kuin meneekin Activisionin puhelintukeen – ja asiakakaspalvelija jopa lupaa auttaa parhaansa mukaan 16 vuotta vanhan pelin mahdollisissa ongelmakohdissa. Myös Blizzardilla on ollut sama pavelunumero ainakin 17 vuoden ajan: soittaessaan vuonna 1996 julkaistun Diablo-pelin ohjekirjasta löydettyyn palvelunumeroon, yhdistyy puhelu Blizzardin asiakastukeen.

Nintendon palvelunumero oli kuitenkin testin mukaan pitkäikäisin yhä pystyssä oleva puhelinpalvelu: Nintendolla on sen asiakaspalvelijan mukaan ollut sama palvelunumero sitten Amerikan NES-julkaisun eli vuodesta 1985 asti.

Asiasta kertoi RDBK.