Näin Phantom Painin vaikeusaste toimii – 60 tuntia pelannut toimittajakaan ei tiennyt

22.09.2015

Kuten kuka tahansa Options-valikot pelien alussa kahlaava tietää, Metal Gear Solid V: Phantom Painissa ei voi suoraan vaihtaa vaikeusastetta. Nyt brittiläinen GENWire-sivusto on kuitenkin uutisoinut siitä, miten peli joka tapauksessa mukautuu pelityyliisi.

Hideo Kojima on selvästikin halunnut estää pelaajan juurtumisen omaksumiinsa taktiikoihin. Moni onkin huomannut, että on joutunut jossain vaiheessa muuttamaan pelityyliään. Jos sinulla on tapana ampua sotilaita jatkuvasti päähän nukutusnuolilla, saattavat he ruveta käyttämään enemmän kypäriä. Jos puolestaan juokset usein lähelle ja piekset vastustajasi lähitaistelussa, alkavat he pitää useammin mukanaan haulikoita. Jokainen, joka on joskus yrittänyt juosta suoraan vihollisten kimppuun nyrkit tanassa, tietää, että haulikko on tälle suoraviivaiselle taktiikalle myrkkyä.

Siinä missä vihollisten jonkinasteinen mukautuminen pelityyliin saattoi olla osalla pelaajista tiedossa, ainakaan allekirjoittanut toimittaja ei tiennyt, että vihollisten älyllistä toimintaa voi seurata pelin iDroidin kartasta. Alla olevan kuvan oikeassa reunassa näkyvät symbolit nimittäin indikoivat, kuinka perillä vastustajat ovat Snaken taktiikoista. Symboleilla on neljä eri väriä: harmaa, valkoinen, oranssi ja punainen. Mitä voimakkaampi väri, sitä valveutuneempi vastustaja on kunkin symbolin tarkoitteen kanssa. Esimerkiksi punainen kypäräsymboli kertoo, että päähän ampuminen on todennäköisesti entistä vaikeampaa.

phantom pain

Myöhemmin pelissä pelaaja voi lähettää taistelujoukkoja tuhoamaan esimerkiksi vastustajan kypärävajoja, mutta tämä vaikuttaa vain jokusen tehtävän ajan. Toinen tapa taistella vihollisten kehitystä vastaan on Snaken kanahattu, jonka saa päälle epäonnistumalla tarpeeksi monta kertaa tai sitten ihan vain Options-valikosta valitsemalla. Tämä kuitenkin vaikuttaa kielteisesti tehtävän lopussa annettavaan arvosanaan.

Pelitehtävien edetessä jotkin operaatiot ovat myös oletuksena vaikeampia, mutta ei kannata erehtyä luulemaan, että kyse on vain tavallisesta vaikeuskäyrän noususta.