Helsingissä vuosittain järjestettävä Rakkautta & Anarkiaa -leffafestari pidetään tänä vuonna 20.-30.9. Lipunmyynti alkaa verkossa 13.9. klo 10.
Tässä on Tiltin top 3 festarin ohjelmistosta:
Comic-Con Episode IV: A Fan’s Hope
Yhdysvaltalainen San Diego Comic-Con on maailman suurin ja vaikutusvaltaisin popkulttuuritapahtuma, alkujaan sarjakuvien ympärille kehittynyt nörttispektaakkeli jossa on esillä kaikki olennaisimmat uudet elokuvat ja videopelit.
Morgan Spurlockin (Super Size Me) dokkari seuraa erilaisia ihmisiä, jotka saapuvat tapahtumaan omine toiveineen ja päämäärineen. Yksi aikoo kosia tyttöystäväänsä Kevin Smithin kysymyksiä ja vastauksia -tapahtumassa. Cosplay-tekijä lähtee kilpailuun mukaan vaikuttavalla Mass Effect -kokonaisuudella. Piirtäjä haluaa esitellä kykyjään sarjakuvakustantamojen edustajille.
Inhimillisten tarinoiden ansiosta elokuva on yllättävän koskettava, mutta videpeliharrastajan kannalta parasta on animatroninen krogan-pää.
Indie Game oli Tiltin arvostelussa jo loppukeväästä, mutta nyt se on nähtävissä myös festariohjelmistossa.
Indie Game: the Movie on elokuva indie-peleistä ja niiden tekijöistä, mutta tavallaan se on myös elokuva joka on syntynyt peliskenestä itsestään. Kanadalaisten Lisanne Pajotin ja James Swirskyn ohjaama dokkari rahoitettiin kahdella Kickstarter-kampanjalla, ja sai ennen ilmestymistään paljon huomiota pelimediassa. Kyseessä on siis pelaajien rahoilla tehty elokuva pelien tekemisestä.
…
Indie Game on elokuva siitä, miltä tuntuu tehdä pelejä yksin tai niin pienessä porukassa, että koko vastuu on omilla harteilla. Se ei varsinaisesti kannusta pelien tekemiseen, vaikka kaikissa sen tarinoissa onkin onnellinen loppu. Elokuvaa katsoessa tuntuu, että pelintekijän täytyy olla emotionaalisen jaksamisen superihminen.
Ace Attorney -pelit ovat aina olleet kriitikoiden suosiossa, mutta monien muidenkin kulttipelien tyyliin niiden kaupallinen menestys Suomessa on ollut vähäistä. Kotimaassaan Japanissa puolustusasianajaja Phoenix Wrightin ja syyttäjä Miles Edgeworthin tähdittämät pelit ovat menestyneet paremmin, ja nyt pelisarjan pohjalta on tehty myös elokuva.
Ace Attorneyn ohjaaja on seksi- ja väkivaltaelokuvistaan tunnetu Takashi Miike, mutta ohjaajan oman tyylin sijasta pääosassa on ehdottomasti pelin omalaatuinen meininki. Näin uskollisesti tehtyä videopeliadaptaatiota näkee harvoin. Käsikirjoitus perustuu pääasiassa ensimmäisessä Ace Attorney -pelissä olleisiin tapauksiin, ja pelin pelanneet tietävät vastaukset moniin arvoituksiin jo etukäteen. On pakko myös ihailla elokuvan omistautumista pelin hahmojen kampauksille.
Jos Ace Attorneyssä haluaisi jostain valittaa, niin siitä että paikoin elokuvassa tähdätään painavaan draamaan. Siihen rahkeet eivät kaiken sekoilun keskellä riitä.